Frankrijk is een van de populairste vakantielanden onder nederlanders. Vele Nederlanders trekken ieder jaar een paar weken met de caravan of tent op pad richting het zuiden. Nou kregen wij vaak de vraag hoe het zit met kringloopwinkels in het buitenland. In deze blog vertellen we je alles over kringloopwinkels in Frankrijk. 

Kringloopwinkels in het buitenland

Een kringloopwinkel is een tyupische nederlands concept wat niet direct bekend is in het buitenland. In Amerika kent men bijvoorbeeld wel thriftshops wat een beetkje neerkomt op kringlopwinkels, echter is het niet helemaal hetzelfde. In Nederland worden de spullen nameliojk door de concumsnegten zelf aangeboden. Dit gebeurd bijvoobeeld bij: verhuizingen, opruimningen of een overlijden. In Nederland is het heel normaal om de spullemn naar de kringloop te brengen, in het buitenland kent men dit eigenlijk niet. 

Kringloopwinkels in Frankrijk

Zoals bovenstaand besproken worden de spullen die men over heeft niet naar een kringloopwinkel gebracht. In plaats daarvan zijn er veel brocante markten waar de fransen hun spullen verkopen. Door heel Frankrijk zijn er veel van deze markten waar alle spullen worden verkocht. In het frans heten deze markten: vide greniers. Dit staat voor rommelmarkten of vlooien markten. Hier vindt je de leukste brocante en vintage artikelen.

Zijn er dan helemaal geen kringloopwinkels :(?

Ja wel, er zijn er een aantal echter wordt er hier een ander concept gehanteerd. Bij deze winkels gaat jet voornamelijk om tweedehands meubels die worden opgekocht door handelaren en worden verkocht in deze tweedehands winkels. Ook zal je bij deze winkels oude winkelvoorraden zien die goedkoop zijn opgekocht. De tweedehands winkels in Frankrijk verschillen dus behoorlijk van de Nederlandse. Maar ach dat is dan wel weer een reden om terug te keren naar ons koude kikkerlandje!

Brocante markten

Wil je dus kringloopwinkels bezoeken tijden je vakantie in Frankrijk dan raden we je eigenlijk aan om lekker naar rommelmarkten te gaan. Hier zul je goedkope koopjes vinden van mooie kwaliteit. Hier draait het ook niet alleen om meubels of opgekochte voorraden!

We hopen dat je wat aan onze blog hebt over de kringloopwinkels in Frankrijk en je een stukje wijzer bent geworden! Bedankt voor het lezen en vergeet niet een reactie te plaatsen onder dit bericht, dat vinden we erg leuk!

Team Online Kringloopwinkel

2 reacties

 1. Beste mensen, Fijn dat jullie de boel op een rijtje zetten. Ik heb wel een vraag: ik heb een huis gekocht in de Morvan, en dat staat vol met meubels die bij de verbouwing enorm in de weg gaan staan; met andere woorden, ik wil er van af (tafel, stoelen, slaapbank, bijzettafel, twee fauteuils); kan ik die ergens aan bieden? Ik hoef er niks voor te hebben. Natuurlijk kan ik het spul naar de dechêterie brengen, maar uit recycling-overwegingen heeft dat niet mijn voorkeur. Graag raad, met dank alvast.

  1. Hi Bente, bedankt voor je reactie. Wat je het beste zou kunnen doen is het op facebook zetten. Vrijwel iedere regio of stad heeft een fb groep. Zet hier je berichtje in en je bent er in no-time van af!

   Ga hiervoor naar Facebook en klik op de zoekbalk. Vul hier de locatie in. En selecteer daarna groepen.

   Hoop dat dit werkt, succes!

   Team Online Kringloopwinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *