Kringloopwinkels Drenthe

Blog 3: Kringloopwinkels Drenthe – Oma Boemer

04/11/2019 1 Door Mitchel Frikkee

Hi, leuk dat je onze nieuwste blog leest! Zoals jullie nu waarschijnlijk wel weten is Oma Boemer gek op kringloopwinkels, maar zoals je je kan voorstellen zitten er maar een paar in de buurt van haar huis. De leukste kringloopwinkels zitten in Drenthe volgens haar, en dan vooral in Steenwijk. Eens in de zoveel tijd breng ik dan ook mijn oma een dagje langs alle kringloopwinkels. In deze blog neem ik je mee langs alle aankopen en de verschillende kringloopwinkels.

Kringloop Wolvega

De dag start om half 9 in de ochtend, het is namelijk nog 1,5 uur rijden naar Drenthe. De eerste kringloop die op de planning staat is die in Wolvega. Op een klein industrieterrein zit daar: “Kringloopwinkel Wolvega” twee verdiepingen met super leuke spullen. Oma boemer is er namelijk heilig van overtuigd dat de spullen in de kringloopwinkels in Drenthe vele malen leuker zijn dan in Noord-Holland. Stiekem geef ik haar ook gelijk op dit vlak. Maar voordat we de kringloop in kunnen moet natuurlijk eerst de hond Boemer even plassen!

Bij binnenkomst valt het gelijk op dat het zeer druk is, ondanks dat de winkel nog maar net open is. De vrouw aan de balie begroet ons vriendelijk en voor ik het weet ben ik er al kwijt. Na zelf een rondje te hebben gelopen vind ik haar meestal bij de: “potjes en vaasjes”. En ja hoor, daar staat ze met in haar hand al de eerste aankopen, dit beloofd een mooie dag te worden!

Kringloopwinkel Drenthe - Wolvega
Gevonden!

Nadat ik zelf ook een rondje heb gelopen vond ik deze prachtige schaaltjes die ook nog eens een hoop geld blijken waard te zijn. Toen ik tegen Oma Boemer zei dat deze voor de winkel waren was ze het er niet mee eens, ze wilde ze namelijk zelf houden. Had ik net wat moois gevonden en voor ik het wist was de handel weg. Maar ach, van oma’s kunnen we het hebben, niet waar?!

Kringloopwinkel Wolvega
Daar gingen mijn schaaltjes…

Kringloop Noord Wolde

Snel afrekenen en door naar de volgende kringloop in Noord Wolde. Bij deze kringloop waren we nog nooit geweest. Deze kringloop bevindt zich in een klein dorpje tussen de heide en weilanden. Weinig handelaren die alle mooie items kopen. De kringloop hanteert goedkope prijzen en alles zit tussen de 0,50 en de 5 euro. Ook hier worden de nodige aankopen gedaan!

Kringloopwinkel Drenthe - Noordwolde

Kringloop Steenwijk

Vervolgens zijn we gaan lunchen en snel weer door naar de kringloopwinkel in steenwijk. Dit is Oma Boemer haar favoriete kringloop en daar is ze zeker niet de enige in. Tijdens deze dag had ik veel foto’s op Instagram gezet en ik kreeg veruit de meeste reacties op de kringloop in Steenwijk. Wat direct opviel was dat er een compleet nieuwe indeling heeft plaatsgevonden, hierdoor was alles nog overzichtelijker. In deze winkel zit er ook een restaurant met vers gebak van een lokale bakker en wordt er van een kaart geserveerd. Het is dan ook altijd erg druk in deze kringloopwinkel. Het restaurant zit altijd vol en is gezellig druk. Deze kringloopwinkel is echt een aanrader mocht je in de buurt zijn!

Kringloopwinkel Steenwijk
Boemer heeft het ook naar zijn zin….

Kringloop Ruinerwold

Na afloop zijn we nog naar Ruinerwold geweest, dit is een kringloop op het industrieterrein en is sinds dit jaar helemaal opnieuw gebouwd. In de vorige is namelijk een hennepkwekerij aangetroffen waardoor de winkel gesloten moest worden. De compleet vernieuwde winkel wordt dan ook goed bezocht en staat ook bij Oma Boemer hoog het het lijstje. Bij deze kringloop kopen we een popcornmachine en nog een aantal leuke hebbedingetjes. Al met al ligt de achterbak vol met van alles en nog wat. En dat voor slechts een paar tientjes. 

Na afloop weet ze het zeker: “de kringloopwinkels in Drenthe zijn leuker dan in Noord-Holland” en zo sluiten we een mooie dag af met Oma Boemer. Alhoewel ik nog 1,5 uur terug moest rijden. Maar ach, voor je oma heb je dat over toch?!

Oma Boemer en kleinzoon, 

Bedankt voor het lezen en tot snel, hou ook zeker onze Instagram pagina in de gaten!

Meer blogs lezen? Klik dan hier!