Online-kringloopwinkel-blog-5-leukste-kringloopwinkels-noord-holland

De 5 leukste kringloopwinkels in Noord-Holland

19/09/2019 5 Door Isabel

Kijk eens verder dan de Noppes of Rataplan. Noord-Holland heeft een stuk meer te bieden dan slechts deze grote ketens op het gebied van kringloopwinkels. Om je op weg te helpen hebben wij onze vijf favorieten even op een rijtje gezet.

Kringloopbedrijf De Lokatie in Amsterdam

Stichting kringloopbedrijf De Lokatie is een recyclingbedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Er wordt door deze kringloopwinkel jaarlijks zo’n 550 ton aan huisraad gerecycled, wat direct een besparing oplevert van 550 kilogram aan Co2 uitstoot. Dat staat gelijk aan het verwarmen van 165 huizen gedurende 1 jaar. Kringloop De Locatie heeft wel drie verschillende locaties in Amsterdam, moet je checken!

Blijft mooi wat je met lijstjes kan maken.

Kringloopwinkel ‘T Zoldertje 

Voor kringloopwinkel ’t Zoldertje is de benaming kringloopwinkel, naar eigen zeggen, eigenlijk te beperkt. Naast het segment tweedehands artikelen vinden hier ook de meubels uit hun eigen meubelwerkplaats en eigentijdse vintage artikelen hun plekje. Ingebrachte tweedehands meubels worden in hun eigen werkplaats gerepareerd of van een nieuw uiterlijk voorzien. Het leuke hieraan is: ze verkopen ook via Marktplaats. 

Reshare Store van het Leger des Heils in Alkmaar

Kringloopwinkel Reshare Store is opgezet door het Leger des Heils. Ze zijn niet alleen te vinden in Alkmaar, maar hebben meerdere filialen op verschillende locaties door het hele land. Ze bieden sociale prijzen, een luisterend oor en bovendien een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Snuffelmug in Haarlem

Snuffelmug is niet zomaar een kringloopwinkel, maar noemt zichzelf een waar ‘kringloopwarenhuis’. Deze naam hebben ze te danken aan hun grote assortiment aan tweedehands goederen. Naast lekker shoppen kan je, je ook vermaken met wat ouderwetse gezelligheid en ambachten zoals een kaarsenmakerij, naaiatelier en boekbinden. Ook hebben ze een knusse koffiecorner. 

Kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf

Acht jaar terug werd kringloopwinkel Saartje geboren, een leuke en gezellige winkel met een warme en huiselijke sfeer. Dit groeide in de loop van de jaren uit tot een mooie grote kringloopwinkel met eigen karakter. In 2017 ontstond er een grote brand in de kringloopwinkel en ging alles wat in die jaren was opgebouwd verloren. Doordat er honderden mensen opstonden voor hulp en inzamelingsacties, kon Saartje een doorstart maken. Nu is de kringloopwinkel misschien nog wel mooier dan eerst. Zeker een bezoekje waard.